دانلود ویرایش ۴ استاندارد ۲۸۰۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ – نوشته شده در: آیین نامه ها, دانلود ویرایش 4 استاندارد 2800 – Tags: 2800, استاندارد 2800, ایین نامه زلزله, دانلود ویرایش 4 استاندارد 2800
آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله ، استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم
پیشگفتار استاندارد ۲۸۰۰:
زلزله از پدیده های طبیعی بوده که در طول تاریخ حیات بشر بارها انسان را به وحشت انداخته و باعث تخریب شهر ها و روستا ها،همراه با تلفات انسانی شده است. در راستای عزم ملی و برنامه های دولت برای کاهش خسارات وارده این پدیده دهشتناک نقش موثر و سازنده ” آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله ” در ترویج ساخت و ساز ایمن بر هیچکس پوشیده نیست.
گذشت چند سال از تصویب و اجرای ویرایش سوم استاندارد ۲۸۰۰ ایران و وقوع زمین لرزه های شدید در ایران و سایر نقاط جهان، موجب شد تغییراتی در آیین نامه های طراحی ساختمان در مقابل زلزله به وجود آید که در این رویکرد ، بازنگری و اصلاح ویرایش های مختلف این آیین نامه ها را نیز اجتناب ناپذیر کرده می سازد.به همین دلیل تجدید نظر و بازنگری این آیین نامه ها در هر پنج سال باید صورت بپذیرد و کلیه فعالیت های مطالعاتی و برسی های علمی و فنی در این خصوص با هدف ((بروزرسانی آیین نامه متناسب با روش های تحلیلی ، طراحی و ساخت و ساز کشور با در نظر گرفتن خطرات ناشی از وقوع حوادث ، همچنین با بهره گیری از پیشرفت های علمی ، دستاورد های مطالعاتی – تحقیقاتی بومی و جهانی )) طراحی و برنامه ریزی شود.
در ویرایش چهارم استاندارد ۲۸۰۰ با گذراندن یک تجربه کاری ، سیاست های اجرایی زیر برای انجام مراحل مختلف بازنگری در نظر گرفته شده است.
۱-ابهام زدایی و پاسخ به سوالات کلیه طراحان و مهندسانی که از سال ۱۳۸۶ با ویرایش سوم آیین نامه ۲۸۰۰ محاسبات و تحلیل و طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله را انجام داده اند.
۲-استفاده از دستاورد های مطالعاتی و پژوهشی انجام گرفته توسط محققان و استادان در خصوص مسائل خاص مربوط به وضعیت لرزه خیزی و ساخت و ساز کشور.
۳-لحاظ کردن تغییرات لازم در مباحث مختلف آیین نامه با توجه به افزایش دانش و فناوری علم زلزله شناسی و مهندسی زلزله در سطح جهان با بهره گیری از آیین نامه های معتبر زلزله.
فصول استاندارد ۲۸۰۰
فصل اول: کلیات
فصل دوم: حرکت زمین
فصل سوم: ضوابط طراحی لرزه ای سازه ها
فصل چهارم: ضوابط طراحی لرزه ای اجزای غیر سازه ای
فصل پنجم: ضوابط طراحی لرزه ای سازه های غیر ساختمانی
فصل ششم: الزامات ژئوتکنیکی
فصل هفتم: ضوابط ساختمان های با مصالح بنایی کلاف دار
پیوست ۱: درجه بندی خطر نسبی زلزله در شهرها و نقاط مهم ایران
پیوست ۲:راهنمای انجام تحلیل غیر خطی
پیوست ۳: اثر P-Δ
پیوست ۴:دیافراگم ها
پیوست ۵: اندرکنش خاک و سازه
دانلود فایل

کارشناس ارشد مهندسی عمران (سازه)
بنیانگذار adinehzadeh.ir
مدرس دروس و نرمافزارهای تخصصی عمران نظیر Etabs – Safe – SAP2000 – Civil 3D
طراح و محاسب سازههای فولادی و بتنی و سوله در شرکتهای مهندسی
مدرس طراحی انواع میراگرها و جداسازهای لرزهای
چاپ چندین مقاله در زمینهی تحلیلهای غیر خطی و بهسازی لرزهای